Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat Dalam 1 Hari

Posted by admin 15/10/2016 0 Comment(s)

Cara Hilangkan Jerawat Dalam Masa Satu Hari

 

Hari ni saya nak kongsi kan 4 tips mudah hilangkan jerawat. Kalau yang dah berjerawat sampai nanah tu, elok sangat lah amalkan.

TIPS #1: BAWANG PUTIH

Bawang putih terkenal dengan sifat antibiotik semulajadi. Potong bawang putih, dan sapu pada mata jerawat.

Kalau nak tumbuk pun boleh, dan sapu pada jerawat. Insya-Allah hilang lah nanti tu.

Tapi takutnya petua ni dia boleh buat kulit jadi panas, nanti jerawat boleh jadi makin teruk.

TIPS #2: UBAT GIGI

Sapu sikit ubat gigi kat jerawat, nanti dia kecut sikit. Saya dah pernah cuba ni. Sikit lah hilang nya.

TIPS #3: BETIK

Betik kaya dengan Vitamin A yang bertindak sebagai antioksidan.

Blend betik, sapu dengan hampasnya sekali ke muka yang berjerawat. Lepas 20 minit ke, cuci balik dengan air suam.

Erm, tapi melekat lekit sikit lah betik ni.

Lagi pulak kita tak pasti jenis betik terbaik untuk hilangkan jerawat.

TIPS #4: MADU

Campurkan 2 sudu besar madu dengan sedikit serbuk kayu manis. Serbuk kayu manis ni, just tumbuk kayu manis sebatang tu pun dah ok

Kemudian sapu kat muka.

Biar 5-10 minit, pastu cuci dengan air suam.

Madu bersifat antibakteria dan kelikatan madu dikatakan boleh menarik keluar kotoran jerawat.

Boleh lah anda cuba madu, tapi saya belum pernah cuba tau.

Yang saya pernah cuba yang Tips ke #5 bawah ni, memang best!!

Leave a Comment